Монтаж на камери и видеонаблюдение

Охранителни камери

видеонаблюдение

Монтаж на охранителни камери и системи за видеонаблюдение.

Ако обмисляте монтиране на система за видеонаблюдение във вашия дом, имот или офис, трябва да имате някои основни познания за инсталацията на охранителни камери. Трябва внимателно да се разгледат основните стратегии за правилното монтиране на камери за видеонаблюдение. Прочетете по-долу, за да научите как SSTS Сервиз може да ви помогне с това.

Избор на Аналогова или IP система за видеонаблюдение.

На първо място трябва да прецените на какъв тип система да се спрете. И двата типа имат своите предимства една спрямо друга.

IP системите за видеонаблюдение предлагат много по-високо качество на картината, изцяло цифров сигнал, отдалечен достъп, мониторинг и настройка за всяка камера по отделно, по-евтини кабели и консумативи, както и възможност за използване на съществуваща инфраструктура.

Аналоговите системи, от своя страна, са най-масово разпространените системи за видеонаблюдение. Те предлагат ниска цена на хардуера, икономически изгодни решения за дома и бизнеса, отдалечен мониторинг по интернет, пълна съвместимост при различни марки и производители.

Локации за монтаж на охранителните камери.

Следващата стъпка, която трябва да направим, когато става въпрос за инсталация на видеонаблюдение, е да преценим и мястото (локацията), където ще се монтират камерите. При различните видове обекти, охранителните камери за видеонаблюдение могат да бъдат необходими само в интериорното пространство, или може да се наложи да се монтират отвън, както и в зависимост от специфичните нужди за наблюдение. Ако планирате да има камери, монтирани на закрито и на открито, ще трябва да изберете камери, подходящи за работа в средата, в която ще бъдат инсталирани. Външните камери трябва да са в състояние да издържат на влиянията на заобикалящата ги околната среда, включително ниски температури, вятър, дъжд и сняг.

SSTSSTS serviceS Сервиз има знанията и опита, за да ви помогне с монтажа и инсталирането на охранителните камери. Свържете се с нас, за да ви помогнем за ключовите области за монтаж на камери във вашия дом или бизнес.

Захранване при охранителните камери.

Охранителните камери се нуждаят от електрическо захранване, за да се гарантира непрекъсната и надеждна експлоатация. IP или мрежовите камери за сигурност могат да използват Power Over Ethernet (POE), за да работят. По този начин, IP камерите за видеонаблюдение са в състояние да приемат токово захранване и да изпращат данни и видео през един Ethernet кабел. Този тип захранване опростява инсталационния процес на системите за видеонаблюдение, намалява количеството кабели, и дава уникален IP адрес на вашата мрежова камера, за да се улесни дистанционния мониторинг и персонални настройки.

От друга страна, при аналоговите камери се изисква стандартно токово захранване.

Избор на записващо устройство.

В най-общия случай, системите за видеонаблюдение разполагат със записващи устройства, които са инсталирани в локалната кабелна структура.

При аналоговото видеонаблюдение, тези устройства могат да бъдат компютри със специални платки за видеонаблюдение или DVR рекордери. В днешно време DVR устройствата все повече изместват компютърните системи, тъй като предлагат по-голяма надеждност и качество при гледане и запис на видео.

IP системите използват подобни записващи устройства, наречени NVR (Network Video Recorder). Голямото предимство при IP видеонаблюдението е, че не е задължително рекордерът да бъде в същата мрежа заедно с охранителните камери. С IP системите бихте могли да имате охранителни камери в няколко различни обекта, а записващото устройство да се намира в централния офис на компанията. По този начин се спестяват пари и се повишава сигурността.

При IP системите за видеонаблюдение, също могат да се използват и компютри с необходимите параметри и софтуер.

Изграждане на системи за видеонаблюдение.

SSTS сервиз разполага с експертни техници с богат опит в изграждането и инсталациите на всякакви конфигурации при охранителните системи за видеонаблюдение. Ние ще ви помогнем да изберете най-правилно каква система и инсталация са подходящи за вашия дом или бизнес.

Ако имате въпроси или желаете да разширите съществуваща система, или да изградите напълно нова система за видеонаблюдение, не се колебайте да се свържете с нашите специалисти.

Наш екип ще направи предварителен безплатен оглед на обекта и ще даде важни препоръки и насоки за вашата охранителна система за видеонаблюдение.

Ние ще вземем в предвид всяко ваше изискване и ще подготвим предварителен проект и оферта, съобразени с очакваните крайни резултати.

монтиране на камери