Охрана на стоки против кражби

SSTS СервизСистеми за охрана на стоки.SSTS Сервиз Системите за охрана на стоки са разработени специално за предотвратяване на кражби в магазини и различни търговски обекти за търговия на дребно. Най-силно засегнати от кражби са магазините на самообслужване. Независимо дали става въпрос за хранителни магазини, магазини за дрехи, книжарници, музикални магазини или други търговски обекти, системите за охрана на стоки са най-ефикасният начин за защита срещу кражби. Многократно е доказвано, че прилагането на превантивни системи за охрана на стоки, позволява избягване на загуби, които могат да бъдат доста голям процент от общия оборот.

Ако магазинът ви страда от кражби, то трябва да знаете, че крадците могат да бъдат изключително изобретателни. Понякога, само изграждането на система за видеонаблюдение не е достатъчно. В повечето случаи и вашият персонал няма да може да идентифицира крадеца, или да забележи кражбата. Именно поради тази причина, препоръчително е различните превантивни мерки да се съчетават с технологиите на системите за сигурност и охрана на стоки.

Какво представляват системите за охрана на стоки?

  • Антени (антенни тела), които се монтират на изходите на търговските обекти, или между касовите работни работни места в супермаркетите.
  • Защитни маркери (тагове, етикети), които се прикрепват към стоките.
  • Детачери и/или деактиватори за премахване на маркерите и неутрализиране на функциите на защита, след плащане на стоката.

Според вида на технологията, превантивните системи за охрана на стоки могат да бъдат Радиочестотни (RF) , Акустомагнитни (AM) и Електромагнитни (ЕМ).

Етикети за системи за охрана на стоки

RF Label tag

Всяка от технологиите на системите за охрана е строго специфична и се различава от другите, като има различни показатели за ефективност според заобикалящата ни среда, разстояние за детекция на етикети и тагове, видове етикети и не на последно място – цена. Нашият избор за това кой тип антени (технология) да изберем, се предопределя изключително много от смущаващите ги фактори в търговския обект. Това могат да са различните отстояния от дограми, врати, силови трасета, луминисцентни осветления и др. Също така от изключителна важност са и видовете на етикетите и типовете опаковки върху които са поставени.

Етикети за акустомагнитни системи за охрана на стоки

AM Label Tags

Например Радиочестотните(RF) и Електромагнитните(ЕМ) антени използват тънки и гъвкави етикети, които  позволяват да бъдат огъвани (изключително удобни за обли опаковки), но не могат да бъдат залепяни върху метални повърхности и са големи по размери.

Акустомагнитните(АМ) антени използват доста по-малки етикети, но за сметка на това те са малко по дебели и не могат да бъдат огъвани. Подходящи са за магазини за козметика, книжарници, музикални магазини, аптеки и други.

Таговете (Hard Tags), могат да се използват от всички видове антени, като се използват

Тагове за системи за охрана на стоки

Hard Tags

основно в магазини за дрехи, спортни стоки, магазини за алкохол и други. Таговете са най- различни видове (според вида на стоките) и могат да бъдат използвани многократно. За тяхното премахване от стоките е необходим специален детачер – различен за различните видове системи.

Независимо с какъв търговски обект разполагате, системите за охрана на стоки ще подсигурят надеждна превенция срещу кражби. Загубите от липси и кражби значително ще намалеят. Необходимостта от осигуряване на персонал, ангажиран с опазване на стоките ще отпадне. Системите за охрана на стоки имат бърза възвращаемост и ще ви дадат нужното спокойствие.SSTS сервиз. Екипът на SSTS Сервиз може да предложи цялостни решения за сигурност и охрана на стоки, в зависимост от изискванията на клиента и спецификата на търговския обект. Ако имате въпроси или искате да направите запитване за оферта и изготвяне на проект, моля свържете се с нас на посочените контакти.