Софтуер за разнос и мобилна търговия Микроинвест Склад Pro Phone

Мобилна търговияФискална система за мобилна търговия с Микроинвест Склад Pro Phone – евтино и надеждно решение за разносна дейност.

Кое е най-удобното решение при разносната търговия при положение, че трябва да издадем платежен документ в момента на продажбата?

За щастие, времето на написаните на ръка стокови разписки отмина отдавна. Виждал съм обаче мобилни търговци, а и все още имам такива клиенти, които разнасят лаптопите с мобилните принтери на предната седалка в буса! Е, и това е някакво решение, но то отдавна е отживелица.

Защо ли? Защото работата с преносим компютър в товарен бус не е удобна. Нещата се случват бавно – включи лаптопа или го „извади” от Stand By, изчакай да зареди, пусни програмата, извърши нужната операция /заявка, продажба…/, изпринтирай документа, изключи лаптопа…

И така всеки път! А лаптопът е значително голям, ще трябва да внимаваме и за неговата сигурност, как да се предпазим от евентуална кражба.

А как ще е организирана базата данни? Online или offline, с дъщерна база с репликация/синхронизация с централната база, или с директно с една база, качена на лаптопа? А как ще сканираме баркодовете на стоките, които се продават? Ще ни трябва и отделен баркод скенер.

Твърде много въпроси и неудобства, които могат да се решат лесно, а освен това и много по-евтино!

SSTS Сервиз Варна

Абсолютно всички гореописани проблеми са напълно решени с помощта на софтуера за разносна и мобилна търговия – Микроинвест Склад Pro Phone.

Супер лесен и супер интуитивен софтуер за управление на мобилни обекти.

Какви са предимствата на Микроинвест Склад Pro Phone и как работи системата?

  • Инсталира се и се управлява от евтини мобилни телефони с операционна система. Чудесен избор например са евтините устройства на Nokia с Windows.
  • Могат да се правят продажби, доставки, ревизии. Управляват се номенклатури, партиди, стоки със серийни номера и др.
  • Една система може да управлява едно или повече мобилни устройства, работещи с една база данни.
  • Софтуерът позволява работа с различни оператори, с предварително зададени права за достъп.
  • Работа с различни клиенти и търговски отстъпки.
  • Телефоните могат да управляват мобилни фискални и нефискални принтери, като връзката се осъществява изключително лесно по Bluetooth. Лесно и бързо се изготвят, и разпечатват стокови и разплащателни документи.
  • Базата данни на мобилния телефон може да работи в online или offline режими. Това означава, че не е необходима постоянна локална или интернет връзка. При липсата на такава, телефонът автоматично преминава в offline режим и продължава своята работа с пълна функционалност.
  • При осъществяване на локална или интернет връзка между телефонa и управляващия компютър, извършените промени в базата данни автоматично се актуализират. Това означава, че ако имате постоянна интернет връзка (посредством мобилен интернет например), вашата база данни ще е постоянно актуална. Изключително полезно за следене и планиране на стокови наличности.

SSTS Сервиз Варна

Микроинвест Склад Pro Phone от гледната точка на SSTS сервиз.

В SSTS сервиз имаме изградени няколко системи с Микроинвест Склад Pro Phone с различни на брой мобилни устройства (телефони). Досега сме работили само с телефонните апарати на Nokia/Microsoft – модели Lumia 425 и Lumia 525, и можем напълно да гарантираме за безпроблемната и надеждната им работа със софтуера.

Както е видно, Микроинвест Склад Pro Phone изисква инсталация на Windows телефони. Това до някаква степен би могло да е проблем за някои потребители, защото, както знаем, степента на използване на мобилни телефони с Windows в България е сравнително малка (в сравнение с Android и IPhone апарати). Това означава, че освен ако нямате Windows телефон, то ще трябва да си закупите, но пък все пак тук говорим за работа и бизнес, а не за забавления.

Самият софтуер работи бързо и стабилно на мобилния телефон, а за комуникация и печат през мобилно фискално устройство са нужни не повече от секунда, две. Менюто е направено удобно и интуитивно, не е претруфено с бутони и е лесно за запомняне.

Наред с всички хубави неща сме длъжни да отправим и една забележка. Менюто не е „респонсив”. Това означава, че ако имаме по-дълги наименования или менюта, екрана не ги преоразмерява автоматично. За щастие този „проблем” е решен с функцията на докосване и леко приплъзване по екрана.

Ако оставим настрана тази по-скоро козметична забележка, мнението на SSTS сервиз е, че Микроинвест Склад Pro Phone работи наистина стабилно и безпроблемно, и е изключително решение в бизнеса с разносна търговия.

SSTS Сервиз Варна

В заключение можем да кажем, че решението за мобилна и разносна търговия на Микроинвест е пълноценен POS и складов софтуер, работещ на вашия мобилен телефон.

В случай, че ви е необходим наистина добър и надежден софтуер за разнос, мобилна търговия, продажби и склад, от SSTS сервиз препоръчваме Склад Pro Phone.

Обадете ни се, ако имате допълнителни запитвания и въпроси.