Търговски софтуер Мистрал Лайт

Търговски софтуерСупер евтин, супер готин и супер лесен търговски софтуер! Mistral Lite – пълнофункционален продукт за малки търговски обекти.

МистралЩе се опитам да пиша в тази статия от гледната точка на потребител, а не на търговец и човек, занимаващ се със софтуерни решения за магазини и ресторанти. Навсякъде в интернет пространството, ако решим да търсим търговски софтуер, попадаме на сухи и безинтересни функции и спецификации, на онлайн магазини и търговци, целящи да ни продадат своя продукт. Но подходящ ли е той за нашите нужди, дали пък прекалено многото възможности, които поддържа софтуерния продукт, са ни необходими? И ако не са – има ли смисъл да плащаме за тях?

В настоящата статия ще се спра на олекотената версия на търговския софтуер Мистрал, а именно – Мистрал Лайт/Mistral Lite/.

Ако имате фирма с един или няколко малки търговски обекти, вероятно ще търсите начин за по-лесно управление на работните процеси. Мистрал Лайт/Mistral Lite/ е особено подходящ за малки магазини, ресторанти, складове, пекарни и др. Щом сте достигнали до стъпката за оптимизация на работния процес, то вероятно вече имате и реална представа какво точно искате да може да прави вашия търговски софтуер. Основните неща са: да имате свързаност с касовия апарат, да можете да печатате фактури и други документи, ако сте заведение да се поддържат рецептурници, печат на поръчки, и най-важното – следенето на стоковия и паричния оборот. Все пак всеки го интересува чистата печалба, колко и каква стока е продадена и има налична в склада. Справки на разположение имаме всякакви. Други основни функции са задаването на права на потребители, различни видове разплащания и доста други.

Друга хубава функционалност на Мистрал Лайт/Mistral Lite/ е наличието на абсолютно безплатния Тъч скрийн интерфейс. При Мистрал Лайт, тъч скрийн модулът не се заплаща отделно, а е напълно вграден при операция „Продажби”. Хубаво е също, че можем да си настройваме вида на интерфейса, големината на бутоните, техните шрифтовете, форма и цветовете според това какво на нас ни харесва и как искаме да изглежда. Настройките са абсолютно „user friendly” и не се изискват задълбочени компютърни познания, за да си ги направим сами. По същия начин можем да настроим дори вида и изгледа на издаваните документи, ако искаме да направим промяна в стандартно заложените в програмата.

Работна снимка: Скрийншот на Мистрал Лайт.

Работна снимка: Скрийншот на Мистрал Лайт.Операция „Продажби“

От сервизна гледна точка, с колегите от SSTS сервиз можем да кажем само хубави неща. Мистрал Лайт/Mistral Lite/ не се „чупи”, и рядко възникват проблеми с нейната употреба. Интерфейсът е направен изключително лесен и интуитивен за научаване, като за първоначално започване на работа са необходими само няколко обхождания през менютата. Естествено, както и при всяка програма е важно първоначалното схващане на логиката на софтуера.

Мистрал Лайт може да се инсталира и да „върви” гладко на почти всеки компютър с операционна система, най-малко Win XP (ако имате толкова стара машина J ). Могат да се включват различни периферни устройства като везни за директно теглене, А4 принтери, принтери за сметки и поръчки, баркод скенери, четци за магнитни карти. Единственото изискване да включите периферията е, касовият апарат да е винаги свързан към Мистрал Лайт и да е в готовност за работа.

За да сме напълно обективни, трябва да кажем и какви ограничения са заложени в Мистрал Лайт. Както споменахме в самото начало, програмата Мистрал Лайт /Mistral Lite/ e олекотената версия на търговски софтуер Мистрал.Какво означава това? Макар и пълно-функционален, Мистрал Лайт е ограничен да работи само на едно работно място в търговския обект. Или казано по друг начин, към главния компютър не можем да свържем второ работно място, което да използва същата база данни. Мистрал Лайт също така не може да управлява мобилни терминали, автоматизирано отпечатване на етикети и модул за етикиращи везни. Все пак Мистрал Лайт е разработен специално за малки търговски обекти, за които се предполага, че няма да имат нужда от такива разширения.

МистралФинални думи.

Надявам се, че в настоящата статия сте открили отговори на някои ваши въпроси.

Ако имате заведение, магазин, малък ресторант или какъвто и да е малък бизнес, и се нуждаете от евтин и супер лесен за работа софтуер, то Мистрал Лайт е за вас.

И все пак, ако имате някакви специфични нужди и изисквания от търговския софтуер по отношение на вашия бизнес, обадете ни се! С удоволствие ще ви консултираме и ще ви помогнем в избора на подходящото за вас софтуерно решение.