DarkFighter камери за нощно видеонаблюдение

Darkfigher камери за нощно вижданеHikvision пуска на пазара нова версия на тяхната DarkFighter Low-light smart куполна камера.

Никога, ама никога няма да забравя, преди години наш клиент искаше със стандартни камери да наблюдава собствеността си еднакво добре, както през деня, така и през нощта. Условието беше през нощта картината да е също така цветна, както и през деня, но без да монтираме допълнителни осветителни тела.

Спомням си, сякаш беше вчера. Беше вилна зона в покрайнините на гр. Варна, улицата беше почти неосветена, като единственото улично осветление беше може би на около стотина метра. Крайно недостатъчно!

Колко камери завъртяхме тогава за тестове… И за съжаление с нито една не се постигна желания резултат!

Решение има вече, макар и от около година-две. Става въпрос за Dark Fighter камерите на Hikvision.

SSTS Сервиз

DarkFighter Ultra Low-light камера за работа при ниска осветеност.

Производителят на качествени иновативни продукти и решения за видеонаблюдение – Hikvision пуска на пазара нова вандалоустойчива камера от серията DarkFighter Ultra Low-light.

Основната характеристика на DarkFighter серията Smart камери е, че те са разработени специално и са в състояние да уловят високо-качествени цветни изображения в оскъдна светлина.

И за да не съм голословен, моля вижте разликите между стандартна IP камера и камера от DarkFighter сериите на Hikvision.

Новата камера е дори още по-подходяща за използване в ниско осветени среди, където е необходимо стабилно и здраво решение устойчиво на вандализъм. DarkFighter осигурява изключителни цветни изображения при ниска осветеност с висока скорост на кадрите – до 60 кадъра в секунда.

При най-бедните условия на осветление DarkFighter камерите виждат цвят, където другите могат да виждат само в черно и бяло.

През деня изображението също е перфектно.

Камерите от DarkFighter сериите разполагат с превъзходен WDR(Wide Dynamic Range 120dB), който им позволява да виждат през прекалено тъмните или изключително ярко осветени зони, за да снимат перфектни изображения.

DarkFighter Lite DS-2CD4D36FWD-IZ(S) e интелигентна IP камера, която разполага с максимална резолюция от 3.0 мегапиксела (2048×1536@25 кад/сек). Също така е екипирана и с EXIR LED технология на инфраредите и вариофокален моторизиран обектив 2.8 ~ 12 mm обектив.

При такъв клас камери интелигентните функции са задължителни:

  • пресичане на линия
  • нарушение на зона
  • детекция на лица
  • аудио детекция
  • анти-саботаж
  • подобряване на картината (Defog);

Ето и пълните характеристики. ЛинкSSTS Сервиз

Говорейки за цените на DarkFighter!

Определено DarkFighter-ите са позиционирани във високия ценови сегмент. Все пак тук говорим за IP камери от професионалния клас на Hikvision.

DS-2CD4D36FWD-IZ(S)  3MP Ultra-Low Light Smart  камера е с цена от около 386.00 евро без ДДС, като се доставя само по заявка.

Камерата се предлага и в 2.0 Mpx Full HD вариант (1920×1080@25 кад/сек), като разликата в характеристиките са минимални, а цената е само с 16 евро по-ниска.

(модел DS-2CD4D26FWD-IZS)

Със сигурност цената на камерата не е никак ниска, но качествата са на лице. За хора, за които черно-бялата картина през нощта не е удовлетворителна и нямат възможност да поставят допълнително осветление (което в общия случай е много по-скъпо), камерите от DarkFighter сериите са перфектно решение.

Особено добро решение за наблюдение на паркинги и гаражи. Чудесни за приложение в градски условия, особено при ниска осветеност.

SSTS Сервиз

Ако статията ви е харесала, моля споделете я в социалните мрежи за да може да достигне до повече хора.