HD-TVI Видеонаблюдение

HD-TVI SSTS.bg

Ако имате нужда и необходимост от видеонаблюдение, то най- вероятно пред Вас стои въпроса в каква точно система да инвестирате – Аналогова система или видеонаблюдение с IP камери. А защо не се замислите за HD-TVI система за видеонаблюдение?

Какво представлява HD-TVI технологията и нейните предимства.

HD-TVI ( High Definition Transport Video Interface) технологията в основата си е базирана на аналоговото видеонаблюдение. HD-TVI доставя простотата и достъпността на традиционните аналогови решения, като успява да надмине много от ограниченията, валидни за CCTV системите. Най-основното и предимство е високото качество на картината.

Аналоговите CCTV системи предлагат сравнително добро качество на картината, като максималният капацитет на технологията достига до най-висока резолюция 960H (960 x 480 пиксела). Въпреки, че стандартните аналогови решения са способни да възпроизвеждат сравнително чисти изображения с добро качество, тяхната максимална резолюция налага редица ограничения във възможностите за цифрово увеличение при гледане на живо или на запис. Често се наблюдава и значителна загуба на яснота на изображението, като обикновено CCTV камерите не предоставят изискваната степен на подробности за разпознаване на лице, идентификация на регистрационен номер или парични знаци.

Голямото предимство на HD-TVI системите е поддръжката на HD качество на картината с мегапикселова резолюция до 1080P(1920 x 1080 пиксела). Също така самите изображения са много по-ясни и са със значителна острота на цветовете. При HD-TVI камерите вече го няма видимото замазване на цветовете, както при повечето по-евтини CCTV системи. Много по-високи са резултатите и при дигиталното увеличение, лицевото разпознаване, положителната идентификация и т.н.

Съвместимост и монтаж на HD-TVI системите.

Друго голямо предимство и доста важен фактор при избора на HD-TVI е съвместимостта им със стандартното аналогово видеонаблюдение. Всъщност по начин на свързване и монтаж, HD-TVI камерите не се различават с нищо от стандартните CCTV камери. Преносът на данни отново се осъществява по коаксиaлен RG59 кабел, като разстоянието на пренос вече е увеличено до 500 метра. Ако пък се използва усукана двойка (twisted pair) CAT5 кабел с преобразуватели, разстоянието вече е до 200 метра. Пренасяният поток данни вече не се налага да се компресира, като по този начин няма закъснение на сигнала и загуба на информация.

Голям плюс на HD-TVI системите е абсолютната им съвместимост със стандартните CCTV решения и възможността за надграждане. С други думи, при работещо стандартно аналогово видеонаблюдение, можем да сменим DVR-а (записващото устройство) с HD-TVI такъв, и системата пак ще работи. След подмяна на DVR-a, вече могат да се подменят и стандартните CCTV камери с HD-TVI. Съвместимостта на двете решения е изключително подходяща при изградени вече аналогови CCTV системи и тяхната постепенна подмяна и преминаване към HD-TVI.

SSTS serviceАко сте предвидили постепенна подмяна на съществуваща аналогова система, винаги е необходимо да започнете първо с DVR-а!

Съотношение качество – цена.

Добрата новина е, че аналоговото HD-TVI видеонаблюдение предлага HD качество на ниска цена!

С всеки изминал ден HD технологиите стават все по-достъпни. С нарастващото търсене на все по-качествени HD видео решения и с появата на все по-ефективни технологии, пазарната цена на HD аналоговите системи е намалена драстично. Почти до нивата на аналоговото CCTV видеонаблюдение! Излиза така, че в съотношение цена – качество HD-TVI системите започват да се конкурират дори и с IP наблюдението.

Защо да изберем HD-TVI видеонаблюдение?

  • HD качество на картината. Поддържа до 960H аналогов, 720p и 1080p за HD-TVI камери.
  • Пренос на данни по коаксиален кабел без закъснения и без загуба на сигнал.
  • Пренос на видео и аудио данни без нужда от компресия.
  • Обратна съвместимост с всякакви аналогови камери.
  • Поддържа по-дълги кабелни трасета. До 500 метра за RG59 коаксиален кабел.
  • Възможност за цифрово увеличение в режим за гледане на запис и в режим за гледане на живо.
  • HD качество на широко достъпни цени.

HD видеонаблюдение

Екипът на SSTS сервиз Варна има богат опит в изграждането на системи за видеонаблюдение! Ако желаете да ви изготвим проект и оферта, или имате нужда от експертно мнение, не се колебайте да се свържете с нашите специалисти.