Трибрид / TRIBRID HD системи за видеонаблюдение

TRIBRID-HD-TVI-DVR-рекордер

Трибрид / TRIBRID HD системи за видеонаблюдение

В днешно време постоянно се появяват все повече нови думи, коя от коя все по-трудни и неразбираеми. По същия начин стои въпросът и при технологиите, които се развиват с изключителни темпове. Когато в SSTS сервиз за първи път се сблъскахме с това понятие, всички се запитахме… Какво е това? 🙂

В настоящата статия ще се опитам накратко да обясня какво са Трибрид (TRIBRID) системите за видеонаблюдение.

Нека първо да видим какво означава самата дума Трибрид (TRIBRID). Пряко свързано с името си, Трибрид е понятие за система, организъм, обект или метод, съставен от три различни компонента. В случая при системите за видеонаблюдение става въпрос за система, изградена като съвкупност от три различни технологии. Или по-точно казано, Трибрид системата съвместява в едно Аналоговото видеонаблюдение, IP видеонаблюдението и HD-аналоговите системи.

Какво е важно да знаем?

В един TRIBRID DVR можем да включим стандартни CCTV камери, мегапикселови HD-аналогови камери (например HD-TVI), както и IP камери. Технологията позволява пренос на данни с HD 720p/1080p резолюция до 500 метра по коаксиален кабел и то без никакви закъснения и загуба на качество. По-висока резолюция при гледане на запис и на живо, отдалечено наблюдение и конфигуриране на системата по интернет.

HD-TVI TRIBRID DVR. HD системи за видеонаблюдение

Работна снимка: HD-TVI TRIBRID DVR – изглед на задния панел

Как да се възползваме максимално от Трибрид(TRIBRID) системите за видеонаблюдение ?

Много лесно! 🙂  С колегите от SSTS сервиз сме монтирали няколко такива системи и можем да кажем само хубави неща!

Ако искате да монтирате нови аналогови камери, да подмените или да съчетаете старата система с IP камери, CCTV наблюдение и HD аналогови решения едновременно, тогава вижте какво предлагат Трибридните DVR-и! Например TRIBRID DVR- а не е много по-скъп от стандартния рекордер, а предлага много за цената си. Настройките на устройствата стават изключително лесно, и софтуера им не е много по различен от предлаганите досега стандартни DVR и NVR рекордери.  Ако например имате намерение да изградите система за видеонаблюдение, но разполагате с ограничен бюджет, то може първоначално да изградите системата с подходящия брой аналогови CCTV или HD-TVI камери. Когато решите, можете да надградите системата и да добавите и IP камери.

А знаете ли, че можете да свържете една Трибрид система за видеонаблюдение в два или повече различни обекта? Ако например притежавате склад и няколко други различни търговски обекта, можете да монтирате аналоговите камери и DVR-а в основния обект, а останалите IP камери да се монтират в другите обекти и да се свържат отдалечено през интернет.

Като завършек на тази статия ще кажа, че всеки от нас иска да плати възможно най-малко, а да получи възможно най-много. В случая с TRIBRID HD системите нещата стоят точно така! За малко пари получаваме повече, че и малко отгоре с HD качество! 🙂линия