IP Видеонаблюдение

IP системи за видеонаблюдение

видеонаблюдение

IP системи за видеонаблюдение

В избора си за видеонаблюдение в днешния бързо развиващ се високо технологичен свят, все повече от нашите клиенти се спират на IP базирани решения за системи. Ако искате да изградите нова система за видеонаблюдение, или да надградите съществуваща към момента, IP видеонаблюдението предлага множество предимства пред стандартното CCTV аналогово оборудване.
IP видео технологиите осигуряват гъвкави и рентабилни решения за видеонаблюдение, с широк спектър от приложения, подходящи за бизнеса и промишлеността. С IP базираните видео системи, потребителите могат да следят и записват видео дистанционно с помощта на интернет мрежата, служеща за гръбнак на системата. IP видео инсталациите могат да бъдат разположени във всяка среда и предлагат много ползи, които бяха недостъпни по-рано с аналоговите системи за видеонаблюдение.

Какво е IP камера?

IP камерите записват и изпращат цифрови видео материали (потоци от данни) посредством локална или интернет мрежа, която позволява на потребителите да гледат, записват, съхраняват и управляват своите изображения и видео файлове локално или отдалечено през мрежовата инфраструктура. Този тип камери могат да се поставят навсякъде, където има връзка с IP мрежа. Те разполагат със собствен IP адрес и за разлика от уеб камерите, не се нуждаят от връзка с компютър, за да работят.
Заедно с видео стрийминга (метод за предаване на данни), IP мрежовите камери могат да включват редица допълнителни функционалности, като например панорама (наклон),  увеличение на образа, улавяне на движение, аудио връзка, интеграция с аларми и други системи за сигурност, автоматични сигнали, интелигентни видео анализи, и много повече. Повечето IP камери могат да изпращат множество видео потоци, с помощта на различни технологии за компресиране, за живо гледане и архивиране.
IP камерите предлагат гъвкава инсталация, лекота на употреба, много по-високо качество на изображенията, стабилност, мащабируемост и възможност за самостоятелно добавяне в мрежата.

Качество на изображението

В днешно време повечето IP камери предлагат мегапикселова резолюция, като по този начин успяват да записват изключително детайлни изображения с по-голям ъгъл на виждане в HD качество. Много от IP камерите използват Progressive Scan технологията, за да осигурят качествена картина дори и при движещи се обекти.

При мрежовите камери липсва загуба на качество на картината/деградация на изображението, тъй като системата извършва цифрово преобразуване на сигнала само веднъж, точно в самото начало.

Качеството на изображение е и едно от основните предимства на IP видео системите в сравнение с аналоговите. Картината е в пъти по-добра, като в най-общия случай предаваният сигнал е в HD 720P с резолюлюция 1280×720 за 1.3MP камера, или Full HD 1080P с резолюция 1920×1080 за камерите с 2MP и повече MP.

Предимства на Мрежовото Видеонаблюдение

IP (Internet Protocol) базираните системи за видеонаблюдение са подобрили в пъти ефективността на видео охраната. През годините IP технологията за видеонаблюдение е много подобрена, и е направила огромен скок в сравнение с оборудването на аналоговите CCTV системи. Днешните IP решения за видеонаблюдение използват много повече интернет мрежата като гръбнак за предоставяне на информация, избягвайки сложните кабелни системи и структури, използвани при аналоговите технологии. Това дава възможност за гъвкава и рентабилна инсталация, дистанционно наблюдение на видео, подобрено съхранение на данните, както и множество други ползи. От голямо значение е и много по-ниската цена на кабелите и консумативите за монтаж.

Отдалечен Мониторинг

С IP камерите за видеонаблюдение, потребителите могат да гледат на живо емисии в реално време от всеки компютър с достъп до интернет. Мрежовите камери могат да записват и предават висококачествени видео изображения през всяка IP мрежа или в интернет, където кадрите/записите могат да бъдат гледани от разстояние с помощта на компютър, мобилни телефони и други преносими устройства. Освен това, записаната информация може да се съхранява на отдалечени места. Не е необходимо записващото устройство да бъде в локална мрежа с камерите.

Разширение и гъвкавост

Разширяването на системата за мрежово видеонаблюдение е лесно, като просто се свързват допълнителни камери към IP мрежата. Една камера за IP наблюдение, може да се постави навсякъде в мрежата и няма нужда от скъпо и сложно окабеляване. Лесно и просто – камерата трябва да се свърже като всяко друго мрежово устройство.

POE (Power Over Ethernet)

В днешно време повечето IP камери вече поддържат вградена функцията Power Over Ethernet. Тази функция позволява на камерата да бъде захранвана директно през кабела, по който се пренасят потоците с данни. С тази опция напълно отпада необходимостта от допълнително окабеляване с допълнителни захранващи кабели. POE протоколът е изключително полезна, удобна и спестяваща пари функция, особено при по-големи IP базирани системи за видеонаблюдение.

Защо да изберем IP базирана система за видеонаблюдение?

  • Изключително високо качество на изображението.
  • Без загуба на качество на картина и видео.
  • Лесна интеграция към съществуващи LAN или безжични мрежи.
  • IP камерите могат да функционират и като самостоятелни системи за видеонаблюдение.
  • POE (Power Over Ethernet).
  • Дистанционен мониторинг и управление през интернет.
  • Значително по-ниска цена за кабел и консумативи.

видеонаблюдение При възникнали въпроси или нужда от експертно мнение, не се колебайте да се свържете с нашите специалисти.